1997: De start

We zijn in 1997 opgericht door Bart van den Goorbergh, die ook onze eerste dirigent was. Eerst als naamloze band, later als Triple B: Bigband Betuwe. Diverse leden van het eerste uur spelen nog steeds in de band.

In 1998 was op 13 juni ons eerste optreden. Ons eerste nummer was waarschijnlijk Friend like me, maar het had ook California Dreamin’ of Monday Monday van de Mama’s en the Papa’s kunnen zijn.

In 2002 onze eerste CD

Het ledental en ons repertoire groeit. Op 12 juni 2002 geven we ons eerste lustrum concert. En daarnaast namen we onze eerste (en tot nu toe enige) CD op! Er zijn nog een paar exclusieve exemplaren te vinden voor de echte liefhebber. Aan een heruitgave op vinyl wordt gewerkt.

Groei en bloei in de Betuwe

Diverse terugkerende optredens zoals het Nieuwjaarsconcert, Koninginnennacht, de Bloesemtocht en het bandweekend zijn inmiddels traditie.

The roaring twenties

In 2020 verandert er veel. De corona crisis breekt uit waardoor optredens worden afgeblazen en repetities tijdelijk worden geannuleerd. We krijgen een nieuwe website, een nieuw repertoire en Emiel Lohman als nieuwe dirigent!